.focus-news.netПрезидентът на Алжир подаде оставка след 20 години Президентът на Алжир

...
.focus-news.netПрезидентът на Алжир подаде оставка след 20 години Президентът на Алжир
Коментари Харесай

The Guardian: Президентът на Алжир подаде оставка след 20 години

.focus-news.net

Президентът на Алжир подаде оставка след 20 години

 

Президентът на Алжир Абделазис Бутефлика се преклони пред многоседмичните всеобщи митинги против ръководството си подаде оставка, по този начин постави завършек на своите две десетилетия във властта, написа в коментара си The Guardian.

82-годишният водач разгласи оставката си във вторник вечерта, като изпрати малко обръщение, в което заяви, че “е уведомил ръководителя на Конституционния съвет за своето решение да приключи мандата си “.

Ликуващи алжирци излязоха на улиците в столицата, развяващи националното знаме, с цел да отпразнуват успеха си.

“Това е нещо ново. Лично за мен идващият президент ще е напълно нов “, споделя 20-годишната Нурхан Атмани, студентка, която постоянно е взела участие в митингите. “Щастлива съм. Възхитена съм и съм объркана. Но това, което е най-важно, аз съм наясно. Това е единствено първата стъпка. Ние би трябвало да продължим до момента в който не стигнем до честните, транспарантни избори и ново ръководство “

Арогантният режим на невидимия за Алжир мъж се изправи пред личното си срутване

 

20-годишното ръководство на Бутефлика се трансформира в знак на застаряващите режими в Близкия изток, а неочакваният му край бележи нова победа за националния митинг в района.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР